loading...

Dini Bilgiler

Taşıyıcı annelik caiz mi?

By  | 

TAŞIYICI ANNELİK DİNEN CAİZ Mİ?

loading...

Taşıyıcı annelik uygulamasını dinimiz kesinlikle kabul etmez. Çünkü Peygamber Efendimiz, “Sizden kimse kendi suyuyla başkasının tarlasını sulamasın” meâlindeki sözüyle evli veya gebe olan hanımlarla evlenilse dahi ilişkiyi yasaklamaktadır. Taşıyıcı annelik uygulamasıyla birlikte neseplerin karışması, soyun ihtilatı gibi şeriatın korumayı taahhüt ettiği temel bir prensip olan nesil korunmasının zedelenmesi söz konusu. Bu yönüyle bu uygulama kesinlikle dinen kabul görecek bir uygulama değildir.

loading...

Allah Teâlâ çocuğun annesinin, onu doğuran kadın olduğunu hükme bağlamıştır. Âyet-i kerimede şöyle buyruluyor:

“İçinizden kadınlarına zıhar yapanlar bilsinler ki, o kadınlar onların anaları değildir. Onların anaları ancak, kendilerini doğuran kadınlardır. Şüphesiz onlar (zıhar yaparlarken) hoş karşılanmayan ve yalan bir söz söylüyorlar. Şüphesiz Allah çok affedicidir, çok bağışlayıcıdır.” (Mücâdele, 58/2)

Taşıyıcı annelik yoluyla çocuk sahibi olmak caiz değildir.

Allah Teâlâ çocuğun annesinin, onu doğuran kadın olduğunu hükme bağlamıştır. O şöyle buyurmuştur:

İçinizden eşlerini analarına benzetenlerin eşleri, onların anaları olmazlar. Onların anaları, onları doğuranlardan başkaları olamaz. İşte onlar uygunsuz, yalan sözler söylüyorlar. Gerçekten Allah affedicidir, bağışlayıcıdır.” (Mücâdele, 58/2)

Allah Teâlâ birçok ayette de annenin çocuğunu karnında taşımasına vurgu yapmaktadır. (İlgili ayetler için bkz. Lokman, 31/14; Ahkâf, 46/15). Günümüzdeki tıbbî ve ilmî araştırmalar da rahimdeki çocuğun, kendisini karnında taşıyan annesinin yediğinden içtiğine kadar her türlü halinin kendisi üzerinde etkide bulunabildiğini göstermektedir.

loading...